Om mig


Om mig

Namn:    Marie Andersson

Bor:         Upplands Väsby

Ålder:      44 årHundar:  Myzaq (Ooo Jaguar James Ooseven), russkiy toy

      Leiqa (Dilexit Efterlängtade Alizza), dansk-svensk         
      gårdshund
      Skye (Alickra's No Limit Skye), border collieArbete:   Hundinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum

Hobby:   Djur, pyssel, fotografering, dans och musikMailadress: marie@parltassar.se

Mobilnummer: 073-803 70 05


Jag som driver Pärltassar heter Marie Andersson och bor i Upplands Väsby. Hundar och hundträning har alltid legat mig varmt om hjärtat. Redan i 10-årsåldern uppfostrade och tränade jag mormor och morfars border collie medan de skämde bort honom. Vi var bundisar till han gick bort, 16 år gammal. När jag var i tonåren hade familjen en jack russell som var väldigt speciell. Vi försökte jobba tillsammans men det gick bara när han själv ville det. Senare skaffade pappa en gråhund som han skulle ha till älgjakt men jag jobbade med den så den blev både familjehund och jakthund. Pappa ruskade på huvudet när jag visade honom vad jag lärt hunden. I efterhand pratar vi dock ofta om hur bra den hunden var på alla sätt.


När jag flyttade hemifrån började drömmen om en egen hund. Jag hade ingen möjlighet att ha hund just då men drömmen levde vidare i nästan 10 år innan jag äntligen kunde göra verklighet av min dröm. Det var då Miqro kom in i mitt liv. Min själsfrände Miqro som har gjort att mitt hundintresse bara vuxit och vuxit. Vi har provat massor av olika saker och han har varit med mig nästan överallt. Efter att ha provat på olika grenar inom hundsporten ville jag utveckla mitt hundintresse. När jag fick möjligheten att gå en hundinstruktörsutbildning tog jag den chansen. Utbildningen var givande och gav mig redskap att hålla kurser och lära andra hur de på ett bra sätt kan aktivera sina hundar. Jag ser fram emot varje kurs med stor nyfikenhet över vilka hundar och människor jag kommer att lära känna och hur de kommer att utvecklas under kursens gång. Vad kommer jag att lära mig?

Genom åren har flera hundar passerat min flock på olika sätt. Jag har köpt och omplacerat två hundar. Dessa två hundar fick helt underbara liv i sina nya hem och att placera om dem är det bästa jag kunde göra för dem! Jag har haft ett antal hundar som bott hos mig i olika långa perioder för utvärdering samt träning och tävling. Jag har även övertagit en 6-årig border collie och skolat om henne från agilityhund och vallhund till rallylydnadshund. Just nu har jag tre hundar in min flock varav en har valt att lägga tränings- och tävlingskarriären på hyllan till förmån för att vara sällskapshund. Det är helt okej för han har presterat mycket i sitt 11-åriga liv ♥ De två aktiva hundarna jag har nu är Leiqa och Skye. De är jämngamla men Leiqa har jag haft från valp och Skye tog jag över när hon var 2,5 år gammal. Båda tjejerna är i början av sina tävlingskarriärer och jag ser verkligen fram emot var de kommer ta mig de närmaste åren! 

Förutom att jag tränar och tävlar med mina hundar så använder jag dem i mitt yrke som hundinstruktör. De är ofta med på kurser och får visa övningar eller demonstrera olika saker. De kan också vara med och agera störning eller vara en stabil punkt för en otrygg hund. Jag är verkligen tacksam över att jag kan ha hundarna som mina arbetskamrater och det är viktigt för mig att de kan hantera den situationen. Självklart utsätter jag inte mina hundar för situationer de inte klarar av att hantera så innan de är redo att hjälpa mig med kurser och privatträningar så är de inte med på det. 


Vid sidan av mitt hundintresse har jag haft många olika intressen, bland annat dans och fotografering. Det som blivit det största intresset är smyckestillverkning och tillverkning av olika hundsaker. Jag har även provat på en del annat hantverk och är nyfiken på att prova ännu fler. Pysslandet finner liksom inga gränser när jag intresserar mig för något.


Under fliken "Hantverk" finns smycken, hundsaker och andra hantverk för beskådan och till salu.

Reportage i tidningen Härliga Hund (nr 2, 2012) efter att Miqro blivit utsedd till Årets Familjehund 2011 i en tävling på internet.